World Restart A Heart Day
16 oktober 2023

#worldrestartaheart
#wijdoenmee

Kies afbeelding..

World Restart A Heart Day 2023

Wereldwijd wordt ieder jaar op 16 oktober deze dag georganiseerd. Het thema van World Restart A Heart Day is ‘Elke burger op de wereld kan een leven redden’.

Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand. Omstanders zijn sneller ter plaatse dan de hulpdiensten. Door sneller te beginnen met reanimeren, kunnen meer levens gered worden!

Evenementen World Restart a Heart Day 2023

We willen dat steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om te leren reanimeren en weten hoe een AED gebruikt wordt.

Ook in Nederland organiseren instellingen en bedrijven op of rond deze dag evenementen, zoals reanimatiedemo’s en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken.

Wij hebben alle geplande evenementen bij elkaar verzameld. Eenvoudig is te zien wanneer een evenement gepland staat en waar dit plaatsvindt.

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn sneller aanwezig dan de hulpdiensten. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70% van de gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvinden. Leer daarom reanimeren en red levens. Jij maakt het verschil!

Verhalen van mensen gered door omstanders

Wij hebben verhalen verzameld van mensen die nog leven door de inzet van (burger)hulpverleners en omstanders.

Kijk en luister naar het verhaal over de reanimatie van Florina Sterk

Florina vertelt haar verhaal over haar reanimatie. De samenwerking in de keten van overleving. Wat was de oorzaak van haar hartstilstand? En ze vertelt over de nazorg die ze heeft gehad om alles een plekje te kunnen geven.

Ik ben gereanimeerd

Ga naar de pagina ‘Ik ben gereanimeerd’ en lees de verhalen van Erik, Hans, Patricia en Willie. Die hun leven hebben te danken aan het adequaat handelen van omstanders.

Patricia Hut

Poster of Flyer

Download hier de poster (formaat: 42 x 59,4 cm) of de flyer (formaat: 14,8 x 21 cm) van de World Restart a Heart Day 2023. Print de poster of flyer uit, hang deze op of deel ze uit. Of deel de digitale bestanden via e-mail of sociale media. Help ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken!

Flyer – pagina 1

Flyer – pagina 2

Filmpje World Restart A Heart Day 2020

Leer reanimeren!