Kies afbeelding..

Word burgerhulpverlener

De overlevingskans is het grootst wanneer iemand binnen 6 minuten ter plaatse is, start met reanimeren en eventueel AED aansluit. Word daarom burgerhulpverlener!

Meld je nu aan bij HartslagNu

Heb je een erkende reanimatiecursus gevolgd? Dan bent je in staat levens te redden. Meld je nu aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Om in heel Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp te verlenen, zijn 200.000 burgerhulpverleners nodig. Kunnen wij op jou rekenen?

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, des te beter het is. Je kunt je alleen registreren als hulpverlener als je een erkende reanimatiecursus hebt gevolgd. Het is belangrijk om ieder jaar een opfris- en vervolgcursus te volgen.

Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het oproepsysteem in jouw regio. Het is wenselijk dat je op de oproep reageert als je in de mogelijkheid bent, maar het is niet verplicht.

De oproep

Als er een hartstilstand bij jou in de buurt wordt gemeld via 1-1-2, ontvang je een oproep op jouw mobiele telefoon. In het bericht staat de locatie van het slachtoffer.

Je krijgt de mededeling om direct naar de locatie te gaan, of om eerst nog een bepaalde AED op te halen.

logo

Meerdere burgerhulpverleners bij jou in de buurt krijgen de oproep. Hierdoor is de kans groot dat je samen hulp verleent aan het slachtoffer.

Als je op het moment van de oproep geen hulp kunt of wilt verlenen, kan je de oproep negeren.

Na de oproep

Burgerhulpverleners reanimeren het slachtoffer totdat de ambulance arriveert. Ambulancemedewerkers hebben geavanceerde apparatuur, die het slachtoffer een nog grotere overlevingskans biedt. Zodra de ambulance arriveert nemen zij de reanimatie over van de burgerhulpverlener.

logo

Mocht het slachtoffer de hartstilstand niet overleven, dan is het voor naasten toch heel waardevol dat er een snelle poging is gedaan om het slachtoffer te redden. Jouw reanimatie is dan ook nooit zinloos.