Kies afbeelding..

Cursussen basale reanimatie

Wil jij ook burgerhulpverlener worden? Iedereen kan leren reanimeren. Er zijn cursussen voor het leren van reanimeren van volwassenen (BLS) en cursussen voor het leren van reanimeren van baby’s en kinderen (PBLS). Kijk voor een cursus bij jou in de buurt!

BLS (Basic Life Support)

Dit is de cursus basale reanimatie is specifiek gericht op het reanimeren van volwassenen. Je leert de noodzakelijke vaardigheden om een reanimatie op juiste wijze uit te voeren, zoals het herkennen van een circulatiestilstand, het geven van borstcompressies en beademingen en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) . Ook leer je wat te doen bij verslikking/ verstikking.

PBLS (Peadiatric Basic Life Support)

Deze cursus basale reanimatie is specifiek gericht op het reanimeren van baby’s en kinderen. Ook zij kunnen helaas getroffen worden door een plotselinge circulatiestoornis. Als zich zo’n zeldzame situatie voordoet, is het te begrijpen dat ouders, grootouders of mensen die in hun werk vaak met kinderen te maken hebben voorbereid willen zijn.

Je leert baby’s en kinderen nog beter eerste hulp te verlenen. Wanneer je ze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.

Bekijk de cursuskalender