Kies afbeelding..

Richtlijnen Reanimatie 2021

Op 21 april 2021 zijn de nieuwe Richtlijnen Reanimatie in Nederland gepubliceerd.

De nieuwe Europese Reanimatie Richtlijnen (guidelines 2021) zijn op 25 maart 2021 gepubliceerd. Met het verschijnen van deze richtlijnen heeft de Nederlandse Reanimatie Raad ook haar richtlijnen aangepast.

De Nederlandse richtlijnen zijn nadrukkelijk niet slechts een vertaling van de ERC richtlijnen. Ze zijn aangepast en waar nodig herschreven, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de Nederlandse situatie en bij reeds bestaande protocollen van de verschillende wetenschappelijke verenigingen, en bij de al bestaande notities van de NRR zoals de richtlijn ‘Starten, niet starten en stoppen van reanimatie’.

Voor de volledige Europese richtlijnen en bijbehorende referenties verwijzen wij u naar de publicaties in Resuscitation welke zijn te downloaden op: http://www.cprguidelines.eu. Hier vind u ook zeer uitgebreide toelichtingen op de richtlijnen.

De richtlijnen kunt u hieronder in zijn geheel en per hoofdstuk gratis downloaden. De volledige publicatie is voor € 6,90 ook te bestellen via onze webshop.

Richtlijnen Reanimatie in Nederland 2021

Drukwerkbestanden Algoritme-posters