Kies afbeelding..

CoSy

CoSy is ons online cursusregistratiesysteem, waarin cursussen, cursisten, instructeurs en behaalde certificaten geregistreerd staan. Ook kunnen cursisten of instructeurs hier cursusmateriaal van de NRR downloaden ter voorbereiding op een cursus.

In CoSy kan je onder andere jouw:

 • Persoonsgegevens bekijken en wijzigen
 • Certificaten bekijken en downloaden
 • Cursusgeschiedenis bekijken
 • Cursusmaterialen bekijken en downloaden
 • NRR jaarbijdrage voldoen (voor instructeurs en/of cursusorganisatoren)

Mijn CoSy

Log hier in en bekijk jouw gegevens, behaalde certificaten of raadpleeg het cursusmateriaal.

Als NRR erkend cursuscentrum kan je in CoSy cursussen registreren en certificaten voor cursisten aanmaken.

Wij helpen je graag op weg in CoSy

Lees meer over

Veelgestelde vragen over CoSy

Wat is CoSy?

CoSy staat voor Course Management System en is ons online cursusregistratiesysteem.

U kunt na het aanmaken van een account in CoSy uw eigen gegevens en kwalificaties zelf bijhouden. U ontvangt herinneringen wanneer uw certificaten verlopen en krijgt toegang tot uw lesmaterialen.

Iedere NRR erkende cursusorganisator kan in het systeem cursussen registreren.

Doordat de cursusregistratie door het opleidingsinstituut goed en tijdig ingevoerd wordt in CoSy kunnen instructeurs en hulpverleners hun certificaten (kwalificaties) terugvinden en tijdig bijscholen.

Wie moet in CoSy vastleggen dat een kandidaat-instructeur heeft meegelopen?

De cursusorganisator en de instructeur waarbij is meegelopen
Een cursist die een BLS of PBLS instructeurs opleiding succesvol heeft afgerond, moet daarna twee keer meelopen om gecertificeerd te worden als volwaardig instructeur. De cursussen waarbij meegelopen wordt, dienen geregistreerd te worden in CoSy. De organisator dient in CoSy bij de faculteit zowel de kandidaat instructeur te registreren als de instructeur waarbij wordt meegelopen. Nadat de cursus is afgesloten en volledig in CoSy is geregistreerd (inclusief de bijbehorende betaling) dient de instructeur (of eventueel de cursusleider) van de cursus de resultaten van de meegelopen kandidaat instructeur vast te leggen in het systeem.

Via de link cursussen gegeven (linkerkolom) kan de instructeur naar de desbetreffende cursus. Men treft dan aan de rechterzijde een icoontje opwaarderen instructeurs. Door te klikken op dit icoontje komt men bij een evaluatieformulier waarop de goede en verbeterpunten van de kandidaat-instructeur genoteerd kunnen worden. Als de instructeur verder van mening is dat de kandidaat-instructeur het naar behoren heeft gedaan, dan kan men bij final assessment invullen Succesful. Een kandidaat-instructeur die tweemaal succesvol heeft gekregen zal automatisch opgewaardeerd worden tot volwaardig instructeur.

Let op: de ERC geeft aan dat u beoordeeld moet worden door twee onafhankelijke instructeurs. Zo is dit ook in CoSy verwerkt. Als u twee keer beoordeeld wordt door dezelfde instructeur zal CoSy u niet automatisch upgraden naar volwaardig instructeur. De waarnemend instructeur dient dan contact met ons op te nemen om dit door te voeren in het systeem.

Dienen de 2 cursussen die ik meeloop in de functie van kandidaat-instructeur geregistreerd te worden in CoSy als deze cursussen ook al elders geregistreerd worden?

Ja, de twee (eventueel drie) cursussen die meegelopen worden om de status van volwaardig instructeur te verkrijgen dienen te allen tijde volledig geregistreerd te worden in CoSy. Deze cursussen dienen voor de NRR volledig traceerbaar te zijn. Zonder registratie van deze cursussen in CoSy is opwaarderen naar volwaardig instructeur niet mogelijk (artikel 3.2).

Is mijn digitale handtekening veilig in CoSy?

Ja, de verbinding met het CoSy gebeurt altijd via SSL. Dat wilt zeggen dat er een beveiligde verbinding is tussen de gebruiker en de server, en dat niemand het verkeer tussen de gebruiker en de server kan onderscheppen. Als je een handtekening upload, dan kan die dus niet onderschept worden door iemand anders vooraleer die toekomt op de ERC server.

Vervolgens worden de opgeladen handtekeningen allemaal veilig bewaard. Elke handtekening wordt na het opladen geëncrypteerd met het Rijndael algoritme, met een blokgrootte van 256bits. Deze geëncrypteerde bestanden worden vervolgens opgeslagen op de ERC server, op een plaats die niet toegankelijk is van buitenaf. Het originele bestand wordt niet bewaard op de server.

Niemand kan dus zomaar de handtekening van een andere user gebruiken buiten CoSy.

Binnen CoSy wordt de handtekening alleen op deze plaatsen gebruikt:

 • Op de pagina waar de user zijn handtekening kan opladen, staat een preview van de reeds opgeladen handtekening. Dit is een lage kwaliteit preview, die niet bruikbaar is op afgedrukte documenten. De user is wel zelf verantwoordelijk om de link naar deze afbeelding niet te delen met anderen, want dan zouden zij de preview ook kunnen zien.
 • Wanneer certificaten aangemaakt worden, dan komt de handtekening van de user die de resultaten goedgekeurd heeft op het certificaat te staan. Dit zal dan in hogere kwaliteit zijn (afhankelijk van de kwaliteit van de originele afbeelding) zodat het certificaat ook afgedrukt kan worden.
Hoe kan ik cursusplekken kopen?

Voor iedere deelnemer van uw cursussen heeft u één cursusplek nodig van de desbetreffende cursus die overeenkomt met het cursustype en het land.

Bijvoorbeeld voor een ALS cursus met 12 deelnemers in Nederland moet u 12 cursusplaatsen voor Nederland hebben. Deze cursusplekken zullen worden afgetrokken van uw account de dag na de datum van de cursus. Zorg ervoor dat u genoeg cursusplaatsen beschikbaar heeft in uw account vóór aanvang van de cursus. U ontvangt een herinnering per e-mail twee weken voor aanvang cursus als er onvoldoende cursusplaatsen in uw account zijn.

Hoe kan ik de taal van mijn CoSy wijzigen?

U gaat in het linkermenu naar Profiel. Hier scrollt u naar beneden tot aan Talen. Hier kunt u aangeven in welke taal u CoSy wilt hebben, de taal van uw certificaat moet zijn en welke talen u spreekt.

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens in CoSy?

U gaat in het linkermenu naar Profiel. Hier kunt u aanpassingen doen in uw persoonlijke gegevens.

Hoe verwijder ik mijn CoSy account?

U kunt een verzoek doen om uw account verwijderen via CoSy. Dit kan via Account in het linkermenu. Als u naar beneden scrolt ziet u dit staan:

Het kan ook via Privacy in het linkemenu. U kunt dan uit verschillende opties kiezen:

Hoe voeg ik mijn handtekening toe aan een certificaat?

U kunt uw handtekening uploaden onder Profiel in het linkermenu:

De handtekening kan alleen geüpload worden, wanneer u een Cursusleider certificaat heeft of als u als waarnemend cursusleider in de faculteit van een cursus staat. Anders zal de optie om een handtekening niet zichtbaar zijn in uw profiel.

Wat is een ERC lidmaatschap?

U kunt lid worden van de ERC. Dit lidmaatschap houdt in dat u:

 • 12 edities ontvangt van het reanimatietijdschrift Resuscitation
 • Toegang tot alle voorgaande tijdschriftedities
 • Kortingen voor ERC bijeenkomsten
 • Via de reanimatie app kunt u dit tijdschrift openen op uw IOS en Android apparaat

Het lidmaatschap bedraagt €100 voor 12 maanden.
Actieve volwaardige instructeurs ontvangen automatisch €15,00 korting.

Ik heb per ongeluk een ERC lidmaatschap afgesloten in plaats van mijn NRR jaarbijdrage te betalen. Wat moet ik nu doen?

Stuur ons even een e-mail (info@reanimatieraad.nl) waarin u dit aangeeft. Wij zullen de ERC vragen het lidmaatschap te stoppen en de betaling terug te storten. U kunt de NRR jaarbijdrage in het linkermenu voldoen onder NRR bijdrage.

Ik krijg mijn kandidaat-instructeur niet geupgrade naar volwaardig instructeur. Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk heeft de kandidaat-instructeur twee keer de les onder toezicht van dezelfde instructeur gegeven. De ERC geeft aan dat de kandidaat-instructeur beoordeeld moet worden door twee onafhankelijke instructeurs. Zo is dit ook in CoSy verwerkt. Als de kandidaat-instructeur twee keer beoordeeld wordt door dezelfde instructeur zal CoSy deze niet automatisch upgraden naar volwaardig instructeur. De waarnemend instructeur dient dan contact met ons op te nemen om dit door te voeren in het systeem. Dit kan telefonisch of per e-mail (info@reanimatieraad.nl).

Welke e-mails ontvangt mijn cursist van de ERC als deze wordt toegevoegd aan een cursus?

Zij zullen eerst de onderstaande mails ontvangen en later een reminder dat hun certificaat verloopt.

 • 1 Deze mail komt ook regelmatig in de SPAM of JUNK folder terecht en wordt zodoende over het hoofd gezien! Met deze mail krijgt de deelnemer toegang tot hun eigen account CoSy.
 • 2 en 3 deze hebben beide betrekking op de deelname van de cursus
 • 4 Deze mail komt na een goede beoordeling van de deelnemers na het volgen van de cursus. Zij kunnen nu hun eigen certificaat opzoeken en downloaden in CoSy.

Wat als mijn cursist geen e-mailadres heeft om te registreren in CoSy?

U kunt de cursist ook alleen toevoegen met de naam:

Hou er rekening mee dat de cursist dan niet bij het online lesmateriaal in CoSy kan komen en het certificaat na afloop van de cursus niet zelf kan downloaden.

Er staat geen relevante kwalificatie achter de cursist. Wat betekent dit?

Als er achter de naam van de cursist in een rood blokje GEEN RELEVANTE KWALIFICATIE staat, betekent dit dat de cursist geen juiste vooropleiding/certificaat heeft voor dit type cursus. Bijvoorbeeld Dhr. Jansen staat ingeschreven op een BLS hercertificeringscursus, maar hij heeft geen geldig BLS certificaat. Hij kan alleen een basiscursus volgen en geen hercertificeringscursus. Als de cursist toch de hercertificeringscursus doet, zal deze nadat de beoordeling is ingevoerd, geen certificaat ontvangen, maar een brief van deelname.