De cursusorganisator en de instructeur waarbij is meegelopen
Een cursist die een BLS of PBLS instructeurs opleiding succesvol heeft afgerond, moet daarna twee keer meelopen om gecertificeerd te worden als volwaardig instructeur. De cursussen waarbij meegelopen wordt, dienen geregistreerd te worden in CoSy. De organisator dient in CoSy bij de faculteit zowel de kandidaat instructeur te registreren als de instructeur waarbij wordt meegelopen. Nadat de cursus is afgesloten en volledig in CoSy is geregistreerd (inclusief de bijbehorende betaling) dient de instructeur (of eventueel de cursusleider) van de cursus de resultaten van de meegelopen kandidaat instructeur vast te leggen in het systeem.

Via de link cursussen gegeven (linkerkolom) kan de instructeur naar de desbetreffende cursus. Men treft dan aan de rechterzijde een icoontje opwaarderen instructeurs. Door te klikken op dit icoontje komt men bij een evaluatieformulier waarop de goede en verbeterpunten van de kandidaat-instructeur genoteerd kunnen worden. Als de instructeur verder van mening is dat de kandidaat-instructeur het naar behoren heeft gedaan, dan kan men bij final assessment invullen Succesful. Een kandidaat-instructeur die tweemaal succesvol heeft gekregen zal automatisch opgewaardeerd worden tot volwaardig instructeur.

Let op: de ERC geeft aan dat u beoordeeld moet worden door twee onafhankelijke instructeurs. Zo is dit ook in CoSy verwerkt. Als u twee keer beoordeeld wordt door dezelfde instructeur zal CoSy u niet automatisch upgraden naar volwaardig instructeur. De waarnemend instructeur dient dan contact met ons op te nemen om dit door te voeren in het systeem.