Op 16 november 2022 vierde de Europese Reanimatieraad in het Europees Parlement de 10e verjaardag van de European Cardiac Arrest Awareness Week.

100.000 extra levens per jaar redden in heel Europa

Roberta Metsola

Is voorzitter van het Europees Parlement. Zij hield de openingsverklaring van het evenement via een duidelijke videoboodschap. Hoe eerder er begonnen wordt met reanimeren, des te groter is de kans dat mensen kunnen overleven in een goede conditie. Iedereen moet zich hier bewust van worden.

Miljoenen mensen hebben al een cursus gehad om te leren reanimeren. En daar is het Europese Parlement trots op. Maar er moet nog meer gebeuren. Zo kunnen we onze kinderen leren reanimeren. In diverse Europese landen zit reanimatietraining al in het onderwijsprogramma.

Loucas Fourlas

Is lid van het Europees Parlement. Zij was gastheer van het evenement om te discussiëren over het redden van 100.000 extra levens per jaar heel Europa door reanimatie.
Verder zegt Loucas Fourlas “alles wat je nodig hebt zijn 2 handen en de begeleiding van ERC om levens te redden. We moeten onze Europese onderwijssystemen verbeteren. Bewustwording is de eerste stap naar elke verandering”.

Koen Monsieurs

“Het is nu tijd om samen met het Europees Parlement onze inspanningen te intensiveren om schoolkinderen te leren reanimeren. Samen zullen we elk jaar 100.000 levens en meer in Europa redden”, zegt prof. dr. Koen Monsieurs, ERC-voorzitter.