Het op tijd en correct toevoegen van geplande cursussen in CoSy heeft veel voordelen. Hier lichten wij toe waarom en waar je op moet letten.

Als jij als cursusorganisator een cursus (BLS, ALS of instructeursopleiding) hebt gepland, raden wij aan om de cursus direct toe te voegen in CoSy.

Cursuskalender

Wanneer jij een cursus toevoegt wordt deze direct zichtbaar in de cursuskalender op onze website. Cursisten die een cursus zoeken zien gelijk bij welke cursus zij terecht kunnen.
Gebruik de juiste cursusinstelling om de geplande cursus te tonen in de cursuskalender. Zet ‘Gepubliceerd’ op ‘Yes’.

Er zijn 3 cursuskalenders (BLS, ALS of instructeursopleiding) beschikbaar.
Zie: Overzicht cursuskalenders

Deelnemers kunnen zichzelf online aanmelden

Dit zorgt voor minder administratie voor de cursusorganisator. Tevens vullen de cursisten zelf sneller en makkelijker hun gegevens in. Dit voorkomt vaak fouten.
Gebruik de juiste cursusinstelling om online aanmelden mogelijk te maken. Zet ‘Online inschrijving’ op ‘Yes’. Als cursusorganisator ontvang jij een link die jij kan delen met deelnemers. Via deze link kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de cursus.

Waar moet jij als cursusorganisator rekening mee houden bij het invoeren van een cursus?

Voer het juiste type en soort cursus in

Het is belangrijk om het juiste type en soort cursus in te vullen tijdens het toevoegen van een cursus. De cursus wordt dan correct getoond in de cursuskalender en het voorkomt veel herstelwerk achteraf.

Soort cursus

Volledige cursus

Wanneer een cursus is bedoeld voor deelnemers die de cursus voor het eerst doen of waarvan de termijn om een herhalingscursus te mogen volgen (staat op het certificaat) is verlopen. Vul dan bij ‘soort cursus’ ‘volledige cursus’ in.

Herhalingscursus

Wanneer de cursus is bedoeld voor deelnemers die de cursus al hebben gedaan en binnen de termijn vallen om een herhalingscursus te mogen doen (staat op het certificaat). Vul dan bij ‘soort cursus’ ‘herhalingscursus’ in.

Geen relevante kwalificatie

Let op! Wanneer de cursusorganisator een deelnemer inschrijft voor een herhalingscursus, terwijl dit een volledige cursus moet zijn. Dan komt er achter de deelnemer een melding ‘Geen relevante kwalificatie’ te staan. Na het invoeren van een positieve beoordeling door de instructeur ontvangt de deelnemer geen certificaat, maar een brief van deelname.

Vul de gegevens van de deelnemers goed in

Het is van belang dat de deelnemers nauwkeurig in CoSy worden gezet. Gegevens (bijv. naam en geboortedatum) worden uit het systeem overgenomen op het certificaat. En het voorkomt later veel zoekwerk om de juiste deelnemer terug te vinden in CoSy.

Voeg het e-mailadres van de deelnemer toe

Wij adviseren om het e-mailadres toe te voegen. Dit geeft de volgende voordelen:

  • De deelnemer kan zich voorbereiden door middel van een E-learning.
  • De deelnemer kan het digitale lesboek downloaden.
  • De deelnemer kan het certificaat downloaden.
  • De deelnemer krijgt via e-mail ruim van te voren een reminder tot wanneer een herhalingscursus gedaan kan worden.

Sommige deelnemers vinden het vervelend dat zij tegelijk meerdere e-mails ontvangen uit CoSy. Dit is het gevolg van het achteraf invoeren van de cursus door de cursusorganisator. Deelnemers ontvangen dan alle e-mails die normaal verspreid verstuurd worden tegelijk.

De NRR bekijkt de mogelijkheid om e-mails samen te voegen. En te verduidelijken.

Cursus afronden in CoSy

Het is belangrijk dat de instructeur de deelnemers op tijd beoordeeld en de cursus afsluit in CoSy. Het liefst direct nadat de cursus is gegeven. In ieder geval moet de cursus binnen 4 weken na de cursusdatum afgesloten zijn. Daarna is het niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren.

Meer informatie?

Zie:
Handleiding Nieuwe cursus toevoegen
Cursusreglementen