Kies afbeelding..

Opbouw Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie

Hoelang duurt de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie?

De Basis Instructeur Cursus (BIC) voor basale reanimatie van volwassenen (BLS) of basale reanimatie van kinderen (PBLS) neemt 2 dagen in beslag. Tussen de 1e en de 2e cursusdag zit een periode van ongeveer 6 weken, zodat de cursisten in deze periode de 1e stage kunnen lopen.

Opbouw van de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie

1e cursusdag

De dag begint met het beoordelen van jouw reanimatie vaardigheden. Je kunt een nagenoeg perfecte demonstratie van een reanimatie geven.

Daarna ga je, onder leiding van de instructeur trainer, aan de slag met de vaardigheden die je nodig hebt om een basiscursus BLS of PBLS te geven.  Je leert het 4 stappenplan toe te passen. Waarmee je straks de cursisten de verschillende vaardigheden aanleert. En je leert op welke manier je het beste feedback geeft wanneer je een cursus verzorgt. Uit ervaring weten we dat je tijdens de cursus ook vaak “zaken” af moet leren die je in het verleden hebt geleerd.

Certificaat kandidaat instructeur

Na positieve afronding van de 1e cursusdag krijg je het certificaat kandidaat instructeur. Met dit certificaat mag je nog geen cursussen zelfstandig verzorgen.

1e stage

Na de 1e cursusdag beschik je over de kennis en vaardigheden om een basiscursus te verzorgen. Tijdens de 1e stage ga je een basiscursus verzorgen onder begeleiding van een instructeur. Je staat voor de groep en verzorgt de cursus. Soms doet de instructeur iets voor, maar veel belangrijker is dat je zelf training geeft aan de groep. De stageplek moet je zelf te regelen. Dit kan bij een lokale vereniging of stichting, in het ziekenhuis waar je werkt of bij een commercieel cursuscentrum.

2e cursusdag

Tijdens de 2e cursusdag ontwikkel je jouw didactische vaardigheden verder en er is tijd voor verdieping. De dag begint met een terugblik op de stage. Daarna zal het programma zich vooral richten op scenario onderwijs. Een belangrijk element uit de opfris- en vervolgcursussen. Tussendoor is er aandacht voor verdieping in verschillende reanimatie onderwerpen.

2e stage

Na de 2e cursusdag moet je nog één keer stage lopen. Deze keer verzorg je een opfris- en vervolgcursus. Je gaat aan de slag met scenario’s en specifieke vaardigheden die in de basiscursus nog niet aan cursisten zijn geleerd. Als je de cursus en stages succesvol hebt afgerond kun je zelfstandig als instructeur cursussen verzorgen.

Welke cursuscentra geven de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie en wat kost het?

Diverse NRR erkende en gecertificeerde cursuscentra verzorgen de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie. Heb je interesse om NRR gecertificeerd reanimatie instructeur te worden? Klik op de knop ‘Cursuscentra voor Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie’ voor een instructeurscursus bij jou in de buurt. De kosten voor de cursus verschillen per cursuscentrum.