De Europese Reanimatie Raad (ERC) en de UEFA zijn een samenwerking aangegaan met als doel het bewustzijn vergroten van het belang van snelle en effectieve reanimatie bij een plotselinge hartstilstand. Ook de Oranjevrouwen onder 19 hebben hun steentje bijgedragen.

GOAL-sessies

De UEFA en de ERC zijn in volle gang richting de officiële start van de campagne. Diverse GOAL(Go and Save a Life)-sessies zijn al gegeven aan zowel voetbalteams als UEFA-personeel.

De ERC heeft in samenwerking met vele nationale reanimatieraden al aan meer dan 50 dames-, heren- en juniorenteams in meer dan 20 landen GOAL-sessies gegeven

KNVB Campus

Maandag 3 juli zijn 6 Instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad afgereisd naar de KNVB Campus in Zeist om het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar een reanimatiecursus te geven (de Oranjetalenten zijn in Zeist ter voorbereiding op het EK later deze maand in België).

Instructeurs hebben genoten

Onze instructeurs hebben genoten van de inzet van de Oranjetalenten. Er is hard gewerkt, er werden veel vragen gesteld, en de sfeer was fantastisch!

Als de vrouwen zich op het veld zo inzetten als met de reanimatiecursus, dan komt het zeker goed met de resultaten!

Nieuwsbericht op Ons Oranje

Onder 19 leert reanimeren in voorbereiding op EK