De KNVB, de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) slaan de handen ineen met als doel: Hartveilig voetballen op iedere club. Daarom roepen we iedere voetbalclub in Nederland op een reanimatiecursus te organiseren en te zorgen voor een goed werkende en toegankelijke AED.

Samen bieden we een op maat gemaakte reanimatiecursus aan voor iedere club en leren we je een AED te gebruiken. Hierdoor kunnen leden en vrijwilligers niet alleen levensreddende handelingen verrichten op de clubs, maar ook in de buurt, thuis of op het werk. 

Reanimatie cursus op het voetbalveld voor opening campagne hartveilig voetballen

Een reanimatiecursus op jouw voetbalclub

Een plotselinge hartstilstand is de derde belangrijkste doodsoorzaak in Europa en treft jaarlijks 1 op de 1.000 mensen. Bij een hartstilstand telt elke minuut. De grootste kans op overleven is als omstanders snel hulp bieden door direct 112 te bellen en binnen 6 minuten te starten met reanimeren en – zo nodig – een schok toe te dienen met een AED. Met elke minuut die verstrijkt, daalt de overlevingskans. Daarom is het volgen van een reanimatiecursus zo cruciaal. In een cursus leer je hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Door snel te handelen red je levens!

Wil jij hartveilig voetballen mogelijk maken op de club? Dan is het belangrijk dat er altijd iemand aanwezig is die kan reanimeren. Een reanimatiecursus organiseer je daarom het liefst met leden die veel op de club zijn.

Kosten

  • € 150 per cursus (De Hartstichting neemt hiervan voor elke club eenmalig € 50 voor haar rekening)

Deelnemers

  • Maximaal 6 deelnemers per cursus

Duur van de cursus

  • 2,5 uur
cursus reanimatie

Vraag voor jouw voetbalclub een reanimatiecursus aan!

Meld jouw club aan en wij brengen je in contact met een opleider in de buurt.

Een AED: Onmisbaar voor hartveilig voetballen

De schok van een AED kan tijdens een reanimatie het verschil maken. Al minuten voordat de ambulance er is. Het is daarom heel belangrijk dat er op elke voetbalclub één hangt. Goed in het zicht, zodat er in een noodsituatie direct gebruik van kan worden gemaakt.

Lancering van de campagne Hartveilig voetballen

Ben je benieuwd naar de lancering van deze campagne?