Kies afbeelding..

NRR erkend cursuscentrum voor specialistische reanimatiecursussen worden

Je wilt NRR erkend cursuscentrum voor het geven van specialistische reanimatiecursussen worden. Hoe gaat de procedure en eventuele toekenning van de status van erkend cursuscentrum in zijn werk?

Procedure

Als je erkend cursuscentrum wil worden voor het geven van cursussen specialistische reanimatie moeten de volgende stappen doorlopen worden:

  1. Je dient de aanvraag in.
  2. Het cursuscentrum moet een audit doen.
  3. Wanneer het cursuscentrum erkend wordt, kan het cursuscentrum na het betalen van de jaarbijdrage direct cursussen registreren in CoSy.

1. Aanvraag indienen

  1. Vul het online aanvraagformulier in visa onderstaande knop ‘Aanvraagformulier invullen’
  2. Je ontvangt een bevestigingsmail

2. Het cursuscentrum doet een audit

Binnen enkele weken na ontvangst van de aanvraag neemt een verpleegkundig consulent van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) contact met je op voor het maken van een afspraak. De consulent beoordeelt het cursuscentrum op een aantal onderwerpen. Dit wordt geregistreerd in een auditrapport.

Kosten Audit

De kosten voor het aanvragen van erkenning voor het organiseren van cursussen voor instructeurs en specialistische reanimatie bedragen € 479. Dit bedrag is voor het in behandeling nemen van de aanvraag en het bezoek van de verpleegkundig consulent. Dit bedrag moet altijd betaald worden, ook als uit de audit blijkt dat er geen erkenning gegeven kan worden.

Cursusreglement specialistische reanimatie

Om voor erkenning in aanmerking te komen, moet het cursuscentrum voldoen aan diverse criteria zoals deze staan in het cursusreglement van de desbetreffende cursus.

Lees het cursusreglement specialistische reanimatie

3. Jaarbijdrage betalen

Wanneer een cursuscentrum erkenning heeft gekregen, moet de jaarbijdrage nog betaald worden . Na het betalen van de jaarbijdrage kunnen cursussen direct in CoSy geregistreerd worden. De jaarbijdrage betaal je in CoSy en kan op meerdere manieren betaald worden.

Ga naar de Handleiding NRR jaarbijdrage erkend cursuscentrum betalen en bekijk hoe je kan betalen.

Kosten NRR erkend cursuscentrum specialistische reanimatie

2024

Basis Instructeurs Cursussen (BIC)/ Generieke Instructeurs Cursussen (GIC)€ 890
Cursussen specialistische reanimatie (ALS, EPALS, ILS, NLS)€ 1490

Deze kosten zijn per cursuscentrum per kalenderjaar. Er mogen meerdere gebruikers om cursussen te registeren gekoppeld worden aan een cursuscentrum (zonder extra kosten).

Waar wordt de NRR jaarbijdrage voor gebruikt?

Met de jaarlijkse bijdrage financiert de Nederlandse Reanimatie Raad de ontwikkeling van richtlijnen en cursusmaterialen. Houden wij toezicht op door de NRR gecertificeerde cursussen en de centrale landelijke registratie van gecertificeerde instructeurs en cursisten. Tevens bewaken wij de kwaliteit van de NRR erkende cursuscentra.

De NRR levert voor de jaarlijkse bijdrage een aantal ondersteunende diensten waaronder de beschikbaarheid van cursusmaterialen voor de cursisten, instructeurs en cursuscentra.