Kies afbeelding..

Toekenning status Cursusorganisator

Je wilt erkend cursusorganisator worden. Hoe gaat de procedure en toekenning van de status van cursusorganisator in zijn werk?

Je kan de status van cursusorganisator aanvragen als instructeur, maar ook als cursuscentrum. Het toekennen hiervan hangt af van welke cursussen je als cursusorganisator aanbiedt.

Cursussen (P)BLS hulpverleners

Als je erkend cursusorganisator wil worden voor de cursussen BLS en/of PBLS hulpverlener, dan kan je vrijwel direct aan de slag. Na de aanvraag , koppelen wij de status van cursusorganisator aan jouw persoonlijke CoSy account. Zodra de jaarbijdrage cursusorganisator is betaald, kan je aan de slag met het aanmaken van cursussen in CoSy.

Instructeurs opleidingen (P)BLS en cursussen specialistische reanimatie (ILS, ALS, etc)

Hiervoor geldt dat er eerst een audit van het cursuscentrum plaatsvindt. Binnen enkele weken na ontvangst van de aanvraag neemt een verpleegkundig consulent van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) contact met je op voor het maken van een afspraak. De consulent beoordeelt het cursuscentrum op een aantal onderwerpen. Dit wordt geregistreerd in een auditrapport.

Om voor erkenning in aanmerking te komen, moet het cursuscentrum voldoen aan diverse criteria zoals deze staan in het cursusreglement van de desbetreffende opleiding.