Kies afbeelding..

Veelgestelde vragen over de NRR jaarbijdrage

We hebben alle veelgestelde vragen over de NRR jaarbijdrage hier voor je verzameld. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stel jouw vraag aan ons via info@reanimatieraad.nl.

NRR jaarbijdrage instructeur

Ik heb per ongeluk een ERC lidmaatschap afgesloten in plaats van mijn NRR jaarbijdrage te betalen. Wat moet ik nu doen?

Stuur ons even een e-mail (info@reanimatieraad.nl) waarin u dit aangeeft. Wij zullen de ERC vragen het lidmaatschap te stoppen en de betaling terug te storten. U kunt de NRR jaarbijdrage in het linkermenu voldoen onder NRR bijdrage.

Ik wil mijn NRR bijdrage betalen. Waar doe ik dat?

U betaalt de NRR bijdrage in CoSy. Nadat u bent ingelogd ziet u in het linkermenu de link NRR bijdrage staan. Als u hierop klikt ziet u de betalingen die u heeft gedaan en die nog openstaan. Door op Nu betalen te klikken komt u in de betalingsmodule terecht.

Betaal ik als instructeur de gehele jaarbijdrage als ik halverwege het jaar instructeur wordt?

Nee, u gaat als (kandidaat-) instructeur pas een bijdrage betalen in het eerst volgende volledige kalenderjaar.

Moet ik bij de NRR voor een bepaalde periode opzeggen als ik stop als instructeur?

Nee, De NRR heeft heel bewust gekozen voor een jaarbijdrage waarbij geen sprake is van een doorlopend abonnement, automatisch incasso of acceptgiro´s. Aan het einde van elk kalenderjaar ontvangen alle geregistreerde instructeurs en organisatoren een email met de vraag of de aansluiting bij de NRR nog voortgezet moet worden. Zo ja, dan kan men via een link in de email de bijdrage voor het aankomende kalenderjaar voldoen. Zo nee, dan hoeft men niets te doen. Opzeggen is niet nodig. In het CMS worden dan wel enkele functionaliteiten geblokkeerd.

Wordt de jaarlijkse bijdrage per kalenderjaar in rekening gebracht?

Ja, de jaarbijdrage loopt van 1 jan tot 31 december.

Ik sta in het CMS als instructeur en organisator, maar ik organiseer/registreer nooit cursussen. Moet ik dan toch de jaarlijkse bijdrage als opleidingsinstituut betalen?

Nee, als u nooit cursussen organiseert maar bijvoorbeeld alleen via andere instituten werkt, hoeft u deze bijdrage niet te betalen. U kunt bij het betalen van de jaarlijkse bijdrage aangeven dat u alleen uw instructeurs bijdrage wilt betalen. De bijdrage als cursusorganisator kunt u dan uitvinken. U kunt ook een email sturen naar de NRR om uw organisatiestatus helemaal uit te laten zetten. U kunt dan ook niet meer bij de historie van eventueel eerder georganiseerde cursussen.

Moet ik als instructeur ook de bijdrage als opleidingsinstituut betalen als ik zelf ook cursussen organiseer en wil registreren?

Ja, als u als instructeur ook zelf cursussen organiseert en registreert, wordt u door de NRR ook beschouwd als opleidingsinstituut en dient u zowel de jaarlijkse bijdrage als instructeur als de jaarlijkse bijdrage als instituut betalen. De hoogte daarvan is afhankelijk van het type reanimatiecursussen dat u organiseert.

NRR jaarbijdrage cursusorganisator

Wat is de jaarlijkse bijdrage die ik als erkend cursuscentrum moet betalen?

Erkende cursuscentra betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van de cursussen die zij mogen organiseren.

Soorten cursuscentra

We maken onderscheid tussen 2 verschillende soorten cursuscentra:

  • Cursuscentra voor het geven van basale reanimatiecursussen
  • Cursuscentra voor het geven van specialistische reanimatiecursussen

Wat is de jaarlijkse bijdrage die ik als erkend cursuscentrum moet betalen?

Kosten NRR erkend cursuscentrum basale reanimatiecursussen 2024

Reanimatie van volwassenen (BLS)/ reanimatie van baby’s en kinderen (PBLS)€ 43,70

Kosten NRR erkend cursuscentrum specialistische reanimatiecursussen 2024

Basis Instructeurs Cursussen (BIC)/ Generieke Instructeurs Cursussen (GIC)€ 890
Cursussen specialistische reanimatie (ALS, EPALS, ILS, NLS)€ 1490

Deze kosten zijn per cursuscentrum per kalenderjaar. Er mogen meerdere gebruikers om cursussen te registeren gekoppeld worden aan een cursuscentrum (zonder extra kosten).

Het cursuscentrum biedt meerdere cursussen aan. Wat moet ik betalen?

Een cursuscentrum betaalt alleen de hoogste bijdrage. Bijvoorbeeld een cursuscentrum dat specialistische reanimatiecursussen en instructeurs cursussen aanbiedt betaalt betaalt € 1490 per kalenderjaar. Een cursuscentrum dat cursussen reanimatie van volwassen en/of cursussen reanimatie van baby’s en kinderen aanbiedt, betaalt € 43,70 per kalenderjaar.

Kan ik als cursuscentrum de jaarbijdrage van instructeurs betalen?

Ja, als erkend cursuscentrum kan je ook de jaarlijkse bijdrage van instructeurs betalen. Klik op onderstaande knop om de handleiding te lezen, waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat het cursuscentrum in CoSy moet doen.

Wordt de jaarlijkse bijdrage per kalenderjaar in rekening gebracht?

Ja, de jaarbijdrage loopt van 1 jan tot 31 december.

Ik sta in het CMS als instructeur en organisator, maar ik organiseer/registreer nooit cursussen. Moet ik dan toch de jaarlijkse bijdrage als opleidingsinstituut betalen?

Nee, als u nooit cursussen organiseert maar bijvoorbeeld alleen via andere instituten werkt, hoeft u deze bijdrage niet te betalen. U kunt bij het betalen van de jaarlijkse bijdrage aangeven dat u alleen uw instructeurs bijdrage wilt betalen. De bijdrage als cursusorganisator kunt u dan uitvinken. U kunt ook een email sturen naar de NRR om uw organisatorstatus helemaal uit te laten zetten. U kunt dan ook niet meer bij de historie van eventueel eerder georganiseerde cursussen.

Moet ik bij de NRR voor een bepaalde periode opzeggen als ik mijn opleidingsinstituut beëindig?

Nee, de NRR heeft heel bewust gekozen voor een jaarbijdrage waarbij geen sprake is van een doorlopend abonnement, automatisch incasso of acceptgiro´s. Aan het einde van elk kalenderjaar ontvangen alle geregistreerde instructeurs en organisatoren een email met de vraag of de aansluiting bij de NRR nog voortgezet moet worden. Zo ja, dan kan men via een link in de email de bijdrage voor het aankomende kalenderjaar voldoen. Zo nee, dan hoeft men niets te doen. Opzeggen is niet nodig. In het CoSy worden dan wel enkele functionaliteiten geblokkeerd.

Heeft het voor mij gevolgen als ik als instituut er voor kies geen jaarlijkse bijdrage te betalen?

Ja, de NRR levert voor de jaarlijkse bijdrage een aantal ondersteunende diensten waaronder de ontwikkeling van lesmaterialen, het opstellen van richtlijnen en een Europese registratie in het Cursus Management Systeem. Als een opleidingsinstituut er voor kiest zijn jaarlijkse bijdrage niet te betalen, wordt de ondersteuning vanuit het CMS van de NRR/ERC beperkt. U kunt dan de cursussen uit het jaar waar de bijdrage betrekking op heeft niet registreren in het CMS en de cursisten geen NRR certificaat verstrekken. Het CMS zelf en de historie van eerder geregistreerde cursussen zijn gewoon toegankelijk. Een instituut kan altijd in de loop van het jaar ervoor kiezen de jaarlijkse bijdrage alsnog te betalen waarna de functionaliteiten weer volledig beschikbaar komen.

Betaal ik als instituut de gehele jaarbijdrage als ik het instituut halverwege het jaar aanmeld?

Ja, de jaarlijkse bijdrage voor de meeste opleidingsinstituten komt overeen met de huidige kosten voor de registratie van 1 cursus met cursisten. Daarom is er voor gekozen geen kortingen te verstrekken aan instituten die zich in de loop van het jaar aanmelden. Voor instituten die instructeursopleidingen of opleidingen specialistische reanimatie verzorgen kan hierop een uitzondering gemaakt worden.

Ik heb per ongeluk een ERC lidmaatschap afgesloten in plaats van mijn NRR jaarbijdrage te betalen. Wat moet ik nu doen?

Stuur ons even een e-mail (info@reanimatieraad.nl) waarin u dit aangeeft. Wij zullen de ERC vragen het lidmaatschap te stoppen en de betaling terug te storten. U kunt de NRR jaarbijdrage in het linkermenu voldoen onder NRR bijdrage.