Kies afbeelding..

Veelgestelde vragen over de NRR Jaarbijdrage

We hebben alle veelgestelde vragen over de NRR Jaarbijdrage hier voor je verzameld. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stel jouw vraag aan ons via info@reanimatieraad.nl.

NRR Jaarbijdrage instructeur

Ik heb per ongeluk een ERC lidmaatschap afgesloten in plaats van mijn NRR jaarbijdrage te betalen. Wat moet ik nu doen?

Stuur ons even een e-mail (info@reanimatieraad.nl) waarin u dit aangeeft. Wij zullen de ERC vragen het lidmaatschap te stoppen en de betaling terug te storten. U kunt de NRR jaarbijdrage in het linkermenu voldoen onder NRR bijdrage.

Ik wil mijn NRR bijdrage betalen. Waar doe ik dat?

U betaalt de NRR bijdrage in CoSy. Nadat u bent ingelogd ziet u in het linkermenu de link NRR bijdrage staan. Als u hierop klikt ziet u de betalingen die u heeft gedaan en die nog openstaan. Door op Nu betalen te klikken komt u in de betalingsmodule terecht.

Betaal ik als instructeur de gehele jaarbijdrage als ik halverwege het jaar instructeur wordt?

Nee, u gaat als (kandidaat-) instructeur pas een bijdrage betalen in het eerst volgende volledige kalenderjaar.

Moet ik bij de NRR voor een bepaalde periode opzeggen als ik stop als instructeur?

Nee, De NRR heeft heel bewust gekozen voor een jaarbijdrage waarbij geen sprake is van een doorlopend abonnement, automatisch incasso of acceptgiro´s. Aan het einde van elk kalenderjaar ontvangen alle geregistreerde instructeurs en organisatoren een email met de vraag of de aansluiting bij de NRR nog voortgezet moet worden. Zo ja, dan kan men via een link in de email de bijdrage voor het aankomende kalenderjaar voldoen. Zo nee, dan hoeft men niets te doen. Opzeggen is niet nodig. In het CMS worden dan wel enkele functionaliteiten geblokkeerd.

Wordt de jaarlijkse bijdrage per kalenderjaar in rekening gebracht?

Ja, de jaarbijdrage loopt van 1 jan tot 31 december.

Ik sta in het CMS als instructeur en organisator, maar ik organiseer/registreer nooit cursussen. Moet ik dan toch de jaarlijkse bijdrage als opleidingsinstituut betalen?

Nee, als u nooit cursussen organiseert maar bijvoorbeeld alleen via andere instituten werkt, hoeft u deze bijdrage niet te betalen. U kunt bij het betalen van de jaarlijkse bijdrage aangeven dat u alleen uw instructeurs bijdrage wilt betalen. De bijdrage als cursusorganisator kunt u dan uitvinken. U kunt ook een email sturen naar de NRR om uw organisatiestatus helemaal uit te laten zetten. U kunt dan ook niet meer bij de historie van eventueel eerder georganiseerde cursussen.

Moet ik als instructeur ook de bijdrage als opleidingsinstituut betalen als ik zelf ook cursussen organiseer en wil registreren?

Ja, als u als instructeur ook zelf cursussen organiseert en registreert, wordt u door de NRR ook beschouwd als opleidingsinstituut en dient u zowel de jaarlijkse bijdrage als instructeur als de jaarlijkse bijdrage als instituut betalen. De hoogte daarvan is afhankelijk van het type reanimatiecursussen dat u organiseert.

Hoe hoog is de jaarlijkse bijdrage die ik als instructeur moet betalen?

Instructeurs betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van hun kwalificaties.

NRR jaarbijdrage Instructeurs 2023

(P)BLS instructeur

Instructeur specialistische reanimatie

(P)BLS Instructeur-Trainer

€ 38

€ 58,50

€ 289

Een instructeur betaalt alleen de hoogste bijdrage. Een BLS instructeur die tevens PBLS instructeur is betaalt € 38 per jaar. Een ALS-instructeur die tevens BLS instructeur is, betaalt € 58,50 per jaar.

NRR Jaarbijdrage cursusorganisator

Hoe hoog is de jaarlijkse bijdrage die ik als cursusorganisator moet betalen?

Opleidingsinstituten betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van de cursussen die zij mogen organiseren.

NRR jaarbijdrage Cursusorganisator 2023

Opleidingen (P)BLS hulpverlener

Opleidingen (P)BLS instructeur

Opleidingen specialistische reanimatie

€ 41,20

€ 850

€ 1420

Een instituut betaalt alleen de hoogste bijdrage. Een instituut dat ALS opleidingen en instructeursopleidingen organiseert, betaalt € 1420 per jaar. Een instituut dat BLS en PBLS hulpverleners opleidingen organiseert, betaalt € 41,20 per jaar.

Ik wil als opleidingsinstituut ook de bijdrage van mijn instructeurs betalen, kan dat?

Ja, u kunt er als instituut voor kiezen ook de jaarlijkse bijdrage van uw instructeurs te betalen. In uw CoSy account staat in het linkermenu de tab NRR bijdrage. Via deze link kunt u in het systeem de instructeurs opzoeken waarvoor u de jaarbijdrage wilt betalen. Deze worden dan bij u op de rekening geplaatst.

Wordt de jaarlijkse bijdrage per kalenderjaar in rekening gebracht?

Ja, de jaarbijdrage loopt van 1 jan tot 31 december.

Ik sta in het CMS als instructeur en organisator, maar ik organiseer/registreer nooit cursussen. Moet ik dan toch de jaarlijkse bijdrage als opleidingsinstituut betalen?

Nee, als u nooit cursussen organiseert maar bijvoorbeeld alleen via andere instituten werkt, hoeft u deze bijdrage niet te betalen. U kunt bij het betalen van de jaarlijkse bijdrage aangeven dat u alleen uw instructeurs bijdrage wilt betalen. De bijdrage als cursusorganisator kunt u dan uitvinken. U kunt ook een email sturen naar de NRR om uw organisatorstatus helemaal uit te laten zetten. U kunt dan ook niet meer bij de historie van eventueel eerder georganiseerde cursussen.

Moet ik bij de NRR voor een bepaalde periode opzeggen als ik mijn opleidingsinstituut beëindig?

Nee, de NRR heeft heel bewust gekozen voor een jaarbijdrage waarbij geen sprake is van een doorlopend abonnement, automatisch incasso of acceptgiro´s. Aan het einde van elk kalenderjaar ontvangen alle geregistreerde instructeurs en organisatoren een email met de vraag of de aansluiting bij de NRR nog voortgezet moet worden. Zo ja, dan kan men via een link in de email de bijdrage voor het aankomende kalenderjaar voldoen. Zo nee, dan hoeft men niets te doen. Opzeggen is niet nodig. In het CoSy worden dan wel enkele functionaliteiten geblokkeerd.

Heeft het voor mij gevolgen als ik als instituut er voor kies geen jaarlijkse bijdrage te betalen?

Ja, de NRR levert voor de jaarlijkse bijdrage een aantal ondersteunende diensten waaronder de ontwikkeling van lesmaterialen, het opstellen van richtlijnen en een Europese registratie in het Cursus Management Systeem. Als een opleidingsinstituut er voor kiest zijn jaarlijkse bijdrage niet te betalen, wordt de ondersteuning vanuit het CMS van de NRR/ERC beperkt. U kunt dan de cursussen uit het jaar waar de bijdrage betrekking op heeft niet registreren in het CMS en de cursisten geen NRR certificaat verstrekken. Het CMS zelf en de historie van eerder geregistreerde cursussen zijn gewoon toegankelijk. Een instituut kan altijd in de loop van het jaar ervoor kiezen de jaarlijkse bijdrage alsnog te betalen waarna de functionaliteiten weer volledig beschikbaar komen.

Betaal ik als instituut de gehele jaarbijdrage als ik het instituut halverwege het jaar aanmeld?

Ja, de jaarlijkse bijdrage voor de meeste opleidingsinstituten komt overeen met de huidige kosten voor de registratie van 1 cursus met cursisten. Daarom is er voor gekozen geen kortingen te verstrekken aan instituten die zich in de loop van het jaar aanmelden. Voor instituten die instructeursopleidingen of opleidingen specialistische reanimatie verzorgen kan hierop een uitzondering gemaakt worden.

Ik heb per ongeluk een ERC lidmaatschap afgesloten in plaats van mijn NRR jaarbijdrage te betalen. Wat moet ik nu doen?

Stuur ons even een e-mail (info@reanimatieraad.nl) waarin u dit aangeeft. Wij zullen de ERC vragen het lidmaatschap te stoppen en de betaling terug te storten. U kunt de NRR jaarbijdrage in het linkermenu voldoen onder NRR bijdrage.