Op 16 oktober 2020, World Restart A Heart Day, vragen wij aandacht voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand. Iedereen op de wereld kan een leven redden.

#WorldRestartAHeart

Ieder jaar op 16 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan World Restart A Heart Day. Instellingen en bedrijven in heel Nederland organiseren op deze dag activiteiten, zoals reanimatiedemo’s door de ambulancedienst en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken.

In verband met het coronavirus kunnen er dit jaar helaas geen evenementen in het land worden georganiseerd. Daarom heeft de Europese Reanimatie Raad (ERC) het initiatief genomen om rondom World Restart A Heart Day dit jaar vooral via social media aandacht te vragen voor reanimatie door omstanders. Wij sluiten ons daar graag bij aan.

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70 procent van gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvindt. Leer daarom reanimeren en red levens!

Doe ook mee

Help ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Volg ons op Instagram en Facebook (@worldrestartaheartnl). En kom zelf ook in actie. Hoe?

#WorldRestartAHeart

Heel simpel. Door een post op social media. Deel op jouw social media kanalen dat je het belangrijk vindt dat iedereen leert om te reanimeren. Dit kan met tekst, een foto, afbeelding of anders. Gebruik in je bericht de hashtag #WorldRestartAHeart en tag @worldrestartaheartnl.

Wil jij levens redden met jouw liedje? #MySongCanSaveLives

Omstanders kunnen het verschil maken door te starten met reanimatie. Maar veel mensen zijn bang dat ze misschien iets verkeerd doen en beginnen daarom niet met reanimeren. Voor deze mensen zou het handig zijn om als geheugensteuntje een liedje van hun favoriete artiest te kennen dat dezelfde beat heeft als het ritme van reanimatie.

‘Stayin’ Alive’ van de Bee Gees is wel het bekendste nummer, maar er zijn uiteraard veel meer liedjes met het juiste ritme om te reanimeren (100-120 beats per minuut).

Vanuit meerdere landen vragen we artiesten om op 16 oktober één van hun liedjes met de juiste beat (100-120 beats per minuut) te delen met hun achterban met de hashtags #WorldRestartAHeart en #MySongCanSaveLives.

Dus heb jij een liedje met de juiste beat? Of ken jij anderen? Of misschien heb jijzelf ook wel een nummer dat jouw geheugensteun is. Dan kun je helpen om levens te redden.

Laat op 16 oktober 2020 je volgers weten dat jouw liedje een leven kan redden door het te posten op jouw social media kanalen met de hashtags #WorldRestartAHeart en #MySongCanSaveLives en tag @worldrestartaheartnl.

Wij zullen de berichten op onze website en social media kanalen verzamelen en delen.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.reanimatieraad.nl/world-restart-a-heart/