De Nederlandse Reanimatie Raad is van mening dat reanimatieonderwijs een essentieel onderdeel is voor de kwaliteit van de uitvoering van reanimaties. Waar deze reanimatiecursussen een tijd lang toegestaan waren onder voorwaarden zijn per 25 september veel maatregelen losgelaten.

Met het loslaten van bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel en de verplichting van mondkapjes wordt het lastig dit voor een simulatie-omgeving nog verplichtend op te leggen vanuit de NRR.

Toch is het wijs nog steeds zorgvuldigheid te betrachten in het simulatieonderwijs. Het coronavirus is nog niet uit onze samenleving verdwenen en door zorgvuldig te blijven, blijft het besmettingsrisico voor de cursisten en instructeurs tot het minimum beperkt.

De cursus bestaat uit een afwisseling van lezingen, workshops en scenario-onderwijs. De kracht van de cursus ligt met name in het scenario-onderwijs, waarbij cursisten vaak dicht op elkaar staan. Om cursussen toch zo veilig mogelijk te kunnen geven is de NRR er voorstander van dat nog aan een aantal maatregelen wordt vastgehouden.

Trainingen Advanced Life Support tijdens de COVID-19 pandemie

oktober 2021