De Europese Reanimatie Raad (ERC) is samen met de UEFA een bewustmakingscampagne gestart met als doel mensen aan te moedigen om een reanimatiecursus te gaan volgen.

Campagne om mensen aan te moedigen reanimatieonderwijs te volgen

Rondom Europese wedstrijden en toernooien zullen tv-reclames, stadionreclames en socials tonen hoe men zich eenvoudig in kan schrijven voor een reanimatiecursus. Op een speciaal gemaakte website ‘Saving a life’ staan alle in CoSy geregistreerde BLS-cursussen overzichtelijk op datum in een cursus kalender en op locatie getoond. 

Cursus organisatoren zet jullie cursussen in CoSy!

Deze campagne moet ervoor zorgen dat mensen snel een reanimatiecursus in de buurt kunnen vinden en zich vervolgens makkelijk aan kunnen melden. We adviseren jullie daarom alle geplande BLS-cursussen in CoSy te zetten! Vergeet niet gepubliceerd op ‘Yes’ te zetten. De cursussen worden dan getoond in de cursuskalender van de NRR en in de cursuskalender op de website van de UEFA/ ERC.

Voorzitter van de UEFA

Aleksander Čeverin, zei: “De rol van geneeskunde in het voetbal is belangrijker dan ooit en de UEFA is er trots op dit nieuwe initiatief in samenwerking met de ERC te lanceren. Ieder van ons kan getuige zijn van een plotselinge hartstilstand, en als het gebeurt, telt elke seconde. We willen de krachtige stem van het voetbal gebruiken om het bewustzijn van dit probleem te vergroten en mensen aan te moedigen zichzelf te onderwijzen, een stapje verder te gaan en levens te redden.”

Voorzitter van de ERC

Professor Dr. Koen Monsieurs, voegde aan de woorden van Aleksander Čeverin toe: “De European Resuscitation Council is enthousiast over onze samenwerking met de UEFA. Door deze samenwerking zullen we een zeer groot aantal mensen kunnen bereiken met een cruciale boodschap: we kunnen allemaal een leven redden door een beetje tijd te besteden aan het leren van reanimatie. Samen zullen we de overlevingskans na een hartstilstand verhogen.”