Vanaf maart 2021 gaan er weer instructeurscertificaten verlopen. Is al bekend wat het beleid wordt met de certificaten die dan gaan verlopen?

In maart 2020 zijn alle certificaten zowel voor hulpverleners als instructeurs met 1 jaar verlengd. Certificaten die afliepen in juni 2020 zijn verlengd tot juni 2021. Certificaten die afliepen per 1 september 2020 zijn verlengd tot 1 september 2021, enzovoort. Hoe wij hier straks mee omgaan in 2021 hangt volledig af van de ontwikkelingen in … Continued

Kan ik controleren of een certificaat echt is?

Ja, op het certificaat staat rechtsonder een nummer vermeld (ERC-123-456789). Ga naar controleer certificaat. En voer hier het ERC-nummer in. Direct wordt er getoond of het certificaat echt is en tot wanneer een opfris- en vervolgcursus gedaan kan worden.

Hoe voeg ik mijn handtekening toe aan een certificaat?

U kunt uw handtekening uploaden onder Profiel in het linkermenu: De handtekening kan alleen geüpload worden, wanneer u een Cursusleider certificaat heeft of als u als waarnemend cursusleider in de faculteit van een cursus staat. Anders zal de optie om een handtekening niet zichtbaar zijn in uw profiel.

Kan ik uitstel krijgen om mij te hercertificeren?

Ja, dit is mogelijk. U kunt tot 3 maanden uitstel aanvragen na het verlopen van uw certificaat. Geeft u dit wel even aan ons door voordat uw certificaat verloopt, zodat wij dit in CoSy kunnen aanpassen.

Hoe kan ik certificaten uitreiken aan cursisten?

U heeft de kwalificatie van cursusorganisator nodig om cursussen en deelnemers te registreren in COSY. De NRR bijdrage voor cursusorganisator (P)BLS hulpverlener cursussen bedraagt €35,50 per kalenderjaar (2020). U kunt onbeperkt certificaten aanmaken en sinds januari 2019 kunt u de (P)BLS lesboeken gratis in PDF downloaden. Op de pagina Word erkend opleider leest u meer … Continued

Wanneer mag ik een cursist een NRR BLS/AED certificaat geven?

Naar oordeel van de instructeur Een cursist heeft recht op een NRR BLS/AED certificaat als de cursist, naar het oordeel van de instructeur, een reanimatie kan uitvoeren volgens de richtlijnen van de NRR. De instructeur kan dit oordeel alleen vellen wanneer de cursist de vaardigheden daadwerkelijk laat zien.