Ongeveer 15 instellingen en bedrijven hebben de evenementen die zij organiseerden kenbaar aan de NRR gemaakt. Alle evenementen rond WRAHD hadden wij verzameld op onze website. En gedeeld via onze social mediakanalen.

We hebben leuke reacties ontvangen van organisaties die terug kunnen kijken of geslaagde evenementen. We blikken hier graag met jullie op terug.

Demonstraties en workshop reanimeren

Olvg

Het Olvg organiseerde zaterdag 8 oktober voor de 5e keer samen met de politie, brandweer en ambulancediensten een evenement om het belang van reanimeren onder de aandacht te brengen. In het Oosterpark (Amsterdam) hebben meer dan 250 mensen deel genomen aan een workshop leren reanimeren.

Gedurende de dag zijn er meerdere reanimatiedemo’s gegeven. Deze demo’s hebben over de dag meer dan 1.000 bezoekers getrokken!

Erasmus MC

Zaterdag 15 oktober organiseerde Het Erasmus MC voor de 3e keer een evenement voor Restart A Heart Day. Het was veel drukker dan eerdere jaren. Men was stil van het aantal bezoekers. En vol overgave is er deelgenomen aan diverse workshops. Door jong en oud!

Defibrion

Zondag 16 oktober was er veel belangstelling voor de gratis miniworkshops ‘Reanimeren met een AED, georganiseerd door Defibrion op de Vismarkt (Groningen). Van kinderen die vol enthousiasme losgingen op de reanimatiepoppen en nieuwsgierige jongeren die spontaan een kijkje kwamen nemen, tot volwassenen die uit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren.

Mensen stopten ook bij de stand. Niet om te leren reanimeren, maar om hun dankbaarheid uit te spreken naar de organisatie. Waaronder veel mensen uit de zorg.

EHBO-verenigingen en Stichting Kloppend Hart Lingewaard en Overbetuwe

Stands van 4 EHBO-verenigingen en een stand van Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe stonden op zaterdag 15 oktober voor het gemeentehuis van de gemeente Overbetuwe. Naast het geven van informatie en reanimatiedemo’s was er gelegenheid op te oefenen op een reanimatiepop.

Challenges

Reanimatie challenge Langeland Ziekenhuis

Het Langeland Ziekenhuis heeft voor de medewerkers een reanimatie challenge georganiseerd. Van maandag 10 oktober tot en met donderdag 13 oktober hebben bijna 50 medewerkers meegedaan aan de reanimatie challenge in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetemeer. Met deelname konden medewerkers het NRR-certificaat behalen.

Er werd ook hard gestreden om 1 van de 4 finaleplaatsen. Op donderdag 20 oktober stonden de 4 beste medewerkers in de finale. Om te strijden voor de titel en de winnaar won ook een mooie fiets.

Uiteindelijk mocht Claudia zich de winnaar noemen. Ze is erg blij met haar gewonnen fiets!

Winnares van de reanimatiechallenge
4 finalisten met de organisatie

Gratis e-learnings

www.hetveiligheidsboek.nl

Stelde helemaal vrijblijvend de e-learning ‘Leer reanimeren’ beschikbaar. Van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober konden mensen gratis en zonder registratie de online cursus volgen. Ongeveer 400 mensen hebben de cursus gedaan!

De leerstof van deze e-learning is volgens de NRR-richtlijnen. Het volgen van de e-learning geeft een goede basiskennis. Om vervolgens goed voorbereid fysiek een reanimatiecursus te gaan doen.

Op de LinkedIn-pagina van Het Veiligheidsboek werd een reactie geplaatst die indruk maakte. Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat iedereen leert reanimeren!

www.reanimatiecursus.com

Heeft zondag 16 oktober de minicursus over de AED gratis aangeboden. Dit heeft 37 bezoekers opgeleverd, waarvan er 13 mensen de cursus hebben gevolgd.

Organiseren jullie ook een evenement voor WRAHD 2023? Laat het de NRR weten!

Zoals te zien is op deze pagina hebben de diverse evenementen enthousiaste bezoekers en deelnemers gebracht. Dus organiseren jullie volgend jaar ook een evenement vanwege WRAHD? Laat het de NRR weten! Zodat wij jullie evenementen meer onder de aandacht kunnen brengen. Om nog meer mensen te bereiken. En ze te laten beseffen ‘Iedereen op de wereld kan een leven redden!’