Andre Rieu gaat op woensdag 13 december 2023 – tijdens de week van de kerstconcerten –  in de (van stoelen ontdane) concertzaal van het MECC in Maastricht een reanimatie-evenement – ‘Rieu starts a heart day‘ – organiseren met meer dan 1.500 leerlingen van het voortgezet onderwijs. De leerlingen zullen in het tempo van het bekende Stayin’ Alive (gespeeld door André Rieu met zijn Johann Strauss orkest) levensreddende borstcompressies uitvoeren.

André Rieu met zijn Johann Strauss orkest
140522, Dublin: Andre Rieu. Foto: Marcel van Hoorn.

Datum, tijd en locatie

Datum:Woensdag 13 december 2023
Tijd:10.00 – 17.00 uur
Adres:Forum 100
6229 GV Maastricht

Reanimatiecursussen op scholen

De Nederlandse Reanimatie Raad zet zich in voor reanimatie-onderwijs op scholen, vanuit de overtuiging dat iedere burger zou moeten kunnen reanimeren en het voortgezet onderwijs een uitstekende plaats is om dat te leren. Ditzelfde doel wordt nagestreefd door de stichtingen Taskforce QRS (Qualitative Resuscitation by Students), Reanimatie-estafette Limburg, Keep the Heart Beat Going (Rotary Maastricht Oost) en de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs.

André Rieu

André Rieu is zeer betrokken bij het verwezenlijken van dit ideaal en wil hier met dit reanimatie evenement graag wereldwijd aandacht voor vragen.

Opnamen

De opnamen van dit evenement worden via diverse mediakanalen verspreid. Wanneer bekend is via welke kanalen maken wij dit kenbaar op deze pagina.

Reanimatiepoppen en instructeurs gevraagd

Er wordt hard gewerkt om reanimatiepoppen voor dit initiatief bij elkaar te krijgen. Je kunt daarbij helpen door reanimatiepoppen – die in jouw bezit zijn – deze dag ter beschikking te stellen. Als instructeur ben je natuurlijk van harte uitgenodigd bij dit evenement aanwezig te zijn en aan de cursusactiviteiten bij te dragen.

Voor meer informatie neem contact op met:

Petra Schuffelen
Tel. 06-10772202
E-mail: petra.schuffelen@hccnet.nl