Ondanks dat het aantal besmettingen nog altijd hoog is, lijkt de verspreiding van het coronavirus zich zo te ontwikkelen dat de overheid per 28 april diverse maatregelen heeft versoepeld. Daarmee kan per 4 mei ook al het reanimatieonderwijs hervat worden inclusief scholingen voor instructeurs.

Per 3 maart was het al mogelijk om EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen te geven aan personen die het nodig hebben voor beroep en bedrijf. Per 4 mei is iedereen weer welkom bij de reanimatiecursussen. Uiteraard met inachtneming van het brancheprotocol ‘Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie’.

We zijn blij met de versoepelingen, omdat steeds meer (burger)hulpverleners al meer dan 2 jaar geen scholing hebben gehad. We vragen opleiders nadrukkelijk om hun cursussen te registreren in CoSy. Zo kunnen cursisten in de cursuskalender op onze website snel een geschikt moment vinden om hun vaardigheden weer op niveau te brengen.

Algemeen voor alle reanimatietrainingen geldt:

  • Opleiders en cursisten adviseren wij om ook zelf steeds opnieuw te overwegen of onderwijs noodzakelijk is en de risico’s verantwoord zijn.
  • Instructeurs en cursisten die tot één van de risicogroepen behoren, adviseren wij om niet aan reanimatieonderwijs deel te nemen.
  • Ziekenhuispersoneel adviseren wij noodzakelijke trainingen zoveel mogelijk te volgen in hun eigen ziekenhuis of in de regio.
  • Voor opleiders geldt: wees alert op aanvullende lokale maatregelen en beperkingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Protocol reanimatieonderwijs

Protocol reanimatieonderwijs covid-19

Brancheprotocol ‘Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie’

Coronavirus en reanimatie

Mocht u alle tijdelijke reanimatierichtlijnen willen bekijken of op zoek zijn naar protocollen voor veilig reanimatieonderwijs tijdens de coronapandemie, wij hebben alle informatie voor u verzameld op één pagina.