De Europese Reanimatie Raad (ERC) is samen met de UEFA een campagne gestart met als doel bewust te worden van het belang van reanimatie en om mensen aan te moedigen een reanimatiecursus te gaan volgen.

Reanimatiecursussen veroveren het voetbal: Nederlands Elftal traint reanimatie vaardigheden!

Winst in overleving door training! Op dinsdag 6 juni 2023 kreeg het Nederlands Elftal reanimatie training van 6 instructeurs van de NRR op basis van een initiatief van de UEFA en de ERC. Niet alleen borstcompressies en beademing kwamen aan bod, maar ook de herkenning van een circulatiestilstand. Bewustzijn over het herkennen en handelen bij een circulatiestilstand kan levens redden. Iedereen kan het verschil maken.

Europese voetbalteams volgen ook reanimatie cursussen

De UEFA wil meer dan 12.000 mensen (spelers, trainers, scheidsrechters en staff) een reanimatie cursus laten volgen. Hierdoor zouden in Europa per jaar tot 100.000 levens gered kunnen worden.
Vele Europese (voetbal)teams, zoals Engeland (dames), Italië, Kroatië en Spanje en diverse onder-21 teams (België, Duitsland, Frankrijk, Georgië, Kroatië, Noorwegen, Portugal, Roemenië) hebben in het kader van de campagne ‘Saving a Life’ al reanimatie cursussen gevolgd. In de nieuwsberichten zijn interessante verhalen te lezen en mooie foto’s te zien.

Registreer je geplande cursussen in CoSy!

Cursus organisatoren we adviseren jullie alle geplande BLS-cursussen in CoSy te zetten! Vergeet niet gepubliceerd op ‘Yes’ te zetten. De cursussen worden dan getoond in de cursuskalender van de NRR en in de cursuskalender op de website van de UEFA/ ERC op datum en op locatie.
Over enkele maanden worden rondom Europese wedstrijden en toernooien tv-reclames, stadionreclames en socials getoond hoe men zich eenvoudig in kan schrijven voor een reanimatiecursus.

Meer informatie

Filmpje van de UEFA ‘Football steps up to save lives’

UEFA medisch symposium ‘promoot reanimatie en opleiding’

Nieuws Europese Reanimatie Raad (ERC)