Home
 
 
   
  Nieuwsrubriek
 
 
   
 
  Partners
 
vrijdag 20 januari 2017
Problemen MyERC en CoSy
De implementatie van het nieuwe Cursus Management Systeem dat de Europese Reanimatieraad per 1 oktober heeft gelanceerd, verloopt tot onze spijt niet vlekkeloos. De NRR werkt er met man en macht aan om de problemen zo goed mogelijk te verhelpen, maar is daarbij afhankelijk van de ERC. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat gebruikers overlast ondervinden van het nieuwe systeem. Daarvoor biedt het bestuur haar oprechte excuses aan.

De NRR heeft de volgende maatregelen genomen om de ontstane situatie aan te pakken:

 • Inzet van extra menskracht bij de receptie/administratie. Een vacature (16 uur) wordt deze week verspreid.
 • De Europese Reanimatie Raad is eigenaar van het systeem. De NRR is voortdurend in gesprek met de ERC over door te voeren verbeteringen in het systeem. Mede naar aanleiding daarvan is bij de ERC een Europese werkgroep gestart en investeert de ERC in extra technische ondersteuning. De NRR levert een grote bijdrage aan deze werkgroep en ziet erop toe dat de in Nederland geconstateerde problemen daadwerkelijk worden opgelost, incl. het probleem van de gebrekkige communicatie over de tussentijdse aanpassingen die de ERC in het systeem aanbrengt. 
 • Om de beschikbare personele capaciteit zo efficiënt mogelijk in te zetten is ervoor gekozen de telefonische bereikbaarheid tot een minimum terug te brengen en prioriteit te geven aan de afhandeling van de e-mail. Stel uw vragen dus zoveel mogelijk via de email. Bellen naar Het Oranje Kruis met betrekking tot vragen aan de NRR heeft geen zin.
 • Nu betaling in sommige gevallen niet mogelijk is gebleken en de NRR voor afhandeling van deze problemen vaak weer afhankelijk is van de ERC, is besloten de blokkade van accounts waarvoor nog geen bijdrage is betaald, tijdelijk op te heffen. Dit moet een deel van de problemen met het uitdraaien van certificaten opheffen. Deze aanpassing rond 25 januari zijn gerealiseerd en geldt voor zolang de problemen met de betalingen niet volledig zijn opgelost.

Daarnaast kunnen de volgende tips u mogelijk helpen:
 • Heeft u problemen met het uitdraaien van certificaten? Dit kan te maken hebben met de browser die u gebruikt. Als u het met Google Chrome probeert lukt het waarschijnlijk wel. 
 • Maak geen gebruik van lijsten met bestaande gebruikers maar voer iedereen als nieuwe gebruiker in.
 • Via deze links heeft u direct toegang tot het evaluatieformulier voor kandidaat instructeurs en tot de handleiding van het CMS.
 • Het systeem is nog niet erg gebruiksvriendelijk. Probeer om iemand anders mee te laten kijken als u op problemen stuit. Twee paar ogen zien meer dan u alleen.
 • Stel dringende vragen per mail en geef daarin eventueel aan waar en wanneer u teruggebeld kan worden. 
 • Lukt het u nu niet de gegevens van cursisten in te voeren? Maak u geen zorgen. Gegevens kunnen ook met terugwerkende kracht ingevoerd worden
 • U kunt zich gewoon inschrijven voor het congres, dit staat los van het systeem. 
 
 
1 t/m 10 van 11
 
 
  Disclaimer