Kies afbeelding..

Basiscursussen voor burgerhulpverleners

Iedereen kan leren reanimeren. Er zijn verschillende reanimatie-opleidingen afgestemd op de achtergrond van de cursist. Er zijn basiscursussen voor burgerhulpverleners voor reanimatie van volwassenen en cursussen voor kinderreanimatie.

BLS hulpverlener

BLS staat voor Basic Life Support. Dit is de basis reanimatiecursus voor volwassenen. U leert reanimatievaardigheden en, net zo belangrijk, het herkennen van de omstandigheid waarin u moet reanimeren.

PBLS hulpverlener

PBLS staat voor Peadiatric Basic Life Support en is een reanimatiecursus specifiek gericht op kinderen. Ook kinderen kunnen getroffen worden door een plotselinge circulatiestoornis. Iedereen die een gewone reanimatiecursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen.

Maar als zo een zeldzame situatie zich voordoet, is het te begrijpen dat ouders, grootouders en mensen die in hun werk vaak met kinderen te maken hebben voorbereid willen zijn.

U leert dat een kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.