Kies afbeelding..

Van kandidaat-instructeur naar volwaardig instructeur

Uw status van kandidaat-instructeur omzetten naar volwaardig instructeur? Verzorg eerst twee cursussen onder toezicht van een volwaardig instructeur.

Natuurlijk wilt u snel zelfstandig aan het werk na het volgen van de instructeursopleiding (BIC).

Dit kan echter pas nadat u op minimaal één basiscursus en één opfris- en vervolgtraining instructie heeft gegeven onder toezicht van een volwaardig instructeur en deze cursussen ook worden geregistreerd in CoSy. Een deel van deze twee cursussen kunt u gebruiken om te observeren hoe de instructeur het doet. Een ander deel van de cursus verzorgt u zelf en daarbij krijgt u feedback van de volwaardig instructeur op uw lesgeven. Het minimaal aantal cursisten voor deze cursussen is vier. De volwaardig instructeur registreert de uitkomst van zijn/haar beoordeling bij de cursus in CoSy. Zodra u twee keer positief bent beoordeeld, wordt uw status van kandidaat-instructeur omgezet naar volwaardig instructeur en kunt u direct zelf aan de slag.

De Instructeur dan wel Cursusleider van de desbetreffende cursus beoordeeld of de instructie succesvol is gegeven. Op beide cursussen dient een andere Instructeur dan wel Cursusleider de Kandidaat Instructeur te beoordelen. Dus door twee onafhankelijke instructeurs.

Een Kandidaat Instructeur die zowel de BLS BIC als de PBLS BIC heeft gevolgd, dient in totaal onder begeleiding instructie te geven in tenminste drie cursussen om zowel Instructeur BLS als ook Instructeur PBLS te worden. De Kandidaat Instructeur geeft instructie in een basiscursus BLS én in een basiscursus PBLS. Wat betreft de derde cursus kan de Kandidaat instructie gegeven in hetzij een opfris- en vervolgtraining BLS dan wel PBLS, dit naar keuze door de Kandidaat Instructeur.