Kies afbeelding..

Opbouw instructeursopleiding

Hoelang duurt de instructeursopleiding BLS of PBLS en hoe zien de cursusdagen er uit?

De instructeursopleiding BLS of PBLS neemt drie tot vier dagdelen in beslag. Meestal worden deze over twee dagen verspreid.

Na het beoordelen van uw reanimatiecompetentie start de opleiding met een hulpverlenerscursus reanimatie. De docent instructeur verzorgt de les zoals u deze zelfstandig moet gaan geven na de opleiding. Dit geheel conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Dit houdt in dat u misschien ook wel “zaken” dient af te leren die u in het verleden geleerd heeft. Het eerste dagdeel wordt afgesloten met een presentatie “Opleiden in de reanimatie”.

Vervolgens ontwikkelt u in het tweede dagdeel uw didactische vaardigheden door zelf in een veilige leeromgeving verschillende instructie vaardigheden te oefenen.

Als afsluiting moet u een deel van een reguliere reanimatie training verzorgen. Hieruit moet blijken dat u kunt presenteren, een demonstratie vaardigheid in het 4 stappenplan kunt verzorgen en weet hoe u feedback moet geven aan de cursisten. Na positieve afronding van de instructeurscursus ontvangt u de status kandidaat instructeur.