Kies afbeelding..

Van kandidaat instructeur naar instructeur basale reanimatie

Als je zelfstandig cursussen wilt verzorgen, moet je de status instructeur hebben. Naast het behalen van jouw Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie moet je nog stages lopen. Bekijk hier welke stages je moet doorlopen om van kandidaat instructeur, instructeur te worden.

2 verplichte stages (1 basiscursus en 1 opfris- en vervolgcursus)

Natuurlijk wil je snel zelfstandig aan het werk na het volgen van de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie van volwassenen (BLS) of van kinderen (PBLS). Dit kan echter pas nadat je als kandidaat instructeur op de verplichte stages instructie hebt gegeven. Een deel van deze 2 cursussen kan je gebruiken om te observeren hoe de instructeur het doet. Een ander deel van de cursus verzorg je zelf. Daarbij krijg je feedback van de instructeur op jouw manier van lesgeven.

Voorwaarden

  • Je geeft als kandidaat instructeur 1 basiscursus basale reanimatie van volwassenen (BLS) of van kinderen (PBLS), onder begeleiding van een instructeur.
  • Je geeft als kandidaat instructeur 1 opfris- en vervolgcursus BLS of PBLS onder begeleiding van een andere instructeur.
  • Op beide cursussen moet een andere instructeur staan om de kandidaat instructeur te beoordelen.
  • Het minimaal aantal cursisten voor beide cursussen is 4 personen.

Registreren in CoSy

  • Beide cursussen moeten geregistreerd staan in CoSy, met de kandidaat instructeur als faculteitslid toegevoegd.
  • Op beide cursussen staat een andere instructeur als faculteitslid toegevoegd.

Beoordeling

Voor beide cursussen moet de kandidaat instructeur positief beoordeeld zijn door de verschillende instructeurs. Beide instructeurs registreren de beoordeling van de kandidaat instructeur bij de cursus in CoSy.

Status instructeur

Wanneer je de 2-daagse Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie van volwassenen (BLS) of van kinderen (PBLS) succesvol hebt afgerond. En je bent 2 keer positief beoordeeld voor jouw stages. Dan wordt jouw status van kandidaat instructeur omgezet naar instructeur. Na het voldoen van de financiële verplichtingen (NRR jaarbijdrage instructeurs) kan je direct zelf aan de slag.

Kandidaat instructeur die zowel de Basis Instructeur Cursus (BIC) basale reanimatie van volwassenen (BLS) als van kinderen (PBLS) heeft gevolgd

Een kandidaat instructeur die de Basis Instructeur Cursus (BIC) BLS en de Basis Instructeur Cursus (BIC) PBLS heeft gevolgd, moet tenminste 3 stages instructies hebben gegeven. Om zowel Instructeur BLS als Instructeur PBLS te worden.

Voorwaarden

  • Je geeft als kandidaat instructeur 1 basiscursus BLS , onder begeleiding van een instructeur.
  • Je geeft als kandidaat instructeur 1 basiscursus PBLS , onder begeleiding van een andere instructeur.
  • Je geeft als kandidaat instructeur 1 opfris- en vervolgcursus BLS of PBLS (naar keuze van de kandidaat instructeur), onder begeleiding van een andere instructeur.