Kies afbeelding..

Toekenning status Cursusorganisator

U wilt erkend opleider worden. Maar hoe gaat de procedure en toekenning van de status van cursusorganisator in zijn werk?

U kunt de status van cursusorganisator aanvragen als instructeur, maar ook als opleidingsinstituut. Het toekennen hiervan hangt af van welke opleidingen u als cursusorganisator wilt gaan aanbieden.

Opleidingen (P)BLS hulpverleners

Als u erkend opleider wil worden voor de opleidingen BLS en/of PBLS hulpverlener, kunt u vrijwel direct aan de slag. Na uw aanvraag , koppelen wij de status van cursusorganisator aan uw persoonlijke CoSy account. Zodra u de jaarbijdrage heeft betaald, kunt u aan de slag met het registreren van cursussen en het aanmaken van certificaten.

Opleidingen (P)BLS instructeurs en Opleidingen specialistische reanimatie (ILS, ALS, etc)

Voor deze opleidingen geldt dat er eerst een audit van het opleidingsinstituut plaatsvindt. Binnen enkele weken na ontvangst van de aanvraag neemt een verpleegkundig consulent van de Nederlandse Reanimatie Raad contact met u op voor het maken van een afspraak om langs te komen. De consulent beoordeelt het opleidingsinstituut op een aantal onderwerpen en dit wordt geregistreerd in een auditrapport.

Om voor erkenning in aanmerking te komen, dient het opleidingsinstituut te voldoen aan diverse criteria zoals deze zijn opgenomen in het cursusreglement van de desbetreffende opleiding.