Home
 
 
   
  Nieuwsrubriek
 
 
   
 
  Partners
 
 
BLS & AED (hulpverlener)

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Bedrijfshulpverleners en mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren meestal als intergraal onderdeel van de opleiding.

 

 

De Nederlandse Reanimatie Raad verzorgt zelf geen onderwijs. Via de pagina “zoek opleidingsinstituut” kunt u een opleidinginstituut zoeken bij u in de buurt.

 
 
   
     
 
  Disclaimer