Home
 
 
   
  Nieuwsrubriek
 
 
   
 
  Partners
 
 
BLS/AED (instructeur)

Wanneer u NRR erkend reanimatie instructeur wilt worden, dient u daarvoor een instructeurs opleiding te volgen bij één van de door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde opleidingsinstituten voor instructeurs. Tijdens deze cursus worden uw reanimatie vaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Naast de reanimatie vaardigheden wordt uitgebreid aandacht besteed aan de didactische principes van het reanimatie onderwijs.

Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u aan de juiste voorwaarde te voldoen. De voorwaarde is dat u een geldig NRR reanimatie certificaat heeft en in het bezit bent van één van onderstaande kwalificaties. 

• arts of verpleegkundige of in het bezit van een certificaat van een opleiding in de gezondheidszorg, niveau 4 of 5;
• student geneeskunde in het bezit studie voortganggegevens (i.p.v. propedeuse) 
• afgeronde 1e of 2e graads lerarenopleiding of hiervoor studerend (tenminste 120 studiepunten behaald);
• diploma ambulancechauffeur van de Academie voor Ambulancezorg (SOSA)
• geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp (bv. van organisaties als Het Oranje Kruis, NIBHV, Medic First Aid, EFR of DAN)

Na het positief afsluiten van de opleiding bent u Instructeur Kandidaat. U dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Ook als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen wordt u ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment bent u bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Om de status van instructeur geldig te houden dient men elke 2 jaar een refresher cursus te volgen.

 Via de pagina “zoek opleidingsinstituut” kunt u een opleidinginstituut zoeken bij u in de buurt.

 
 
     
   
 
  Disclaimer