Reanimatiecursus op het veld opening campagne Hartveilig voetballen

Hartveilig voetballen

De KNVB en de Hartstichting starten de campagne Hartveilig voetballen voor alle voetbalclubs. Samen met de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) roepen zij iedere voetbalclub in Nederland op om een reanimatiecursus te organiseren voor de leden van de club en te zorgen voor goed werkende en toegankelijke AED’s. Alle clubs krijgen op maat gemaakte reanimatiecursussen aangeboden en ondersteuning bij het zorgen voor een snel inzetbare AED. Hierdoor kunnen leden van een voetbalclub straks niet alleen levensreddende handelingen verrichten op hun vereniging, maar ook in de buurt, thuis of op het werk. Daarmee wordt naast het voetbal ook Nederland hartveiliger.

Lancering campagne Hartveilig voetballen

Op vrijdag 19 april 2024 is de lancering geweest van de campagne Hartveilig voetballen. De Nederlandse Reanimatie Raad en de KNVB gaan samen met de Hartstichting helpen zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs hun vereniging hartveilig te maken.

De eerste reanimatiecursus is gegeven bij de Amstelveense voetbalclub R.K.S.V. RODA ’23. Daar weten ze als geen ander hoe cruciaal snel handelen is. De 22-jarige Julian die tijdens een training een hartstilstand kreeg werd gered dankzij het snelle en adequate handelen van zijn clubgenoten. Direct werd 112 gebeld, gestart met reanimeren en een AED ingeschakeld.

“Het had niet veel gescheeld of ik zat er nu niet zo bij. Ik ben blij dat er mensen waren die wisten hoe ze moesten handelen”, aldus Julian van R.K.S.V. RODA ’23.

KNVB en Hartstichting maken Nederlandse voetbalvelden ‘hartveilig’ – NH Nieuws