World Restart A Heart Day
16 oktober 2020

Iedereen op de wereld kan een leven redden

Kies afbeelding..

#WorldRestartAHeart

Doe ook mee! Wereldwijd staat deze dag in het teken van reanimatie. Deel op jouw social media kanalen dat je het belangrijk vindt dat iedereen leert om te reanimeren met #WorldRestartAHeart of #MySongCanSaveLives en tag @worldrestartaheartnl.

World Restart A Heart Day

Op World Restart A Heart Day vragen wij aandacht voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand.

Ieder jaar op 16 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan World Restart A Heart Day. Instellingen en bedrijven in heel Nederland organiseren op deze dag activiteiten, zoals reanimatiedemo’s door de ambulancedienst en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken.

Door het coronavirus kunnen er dit jaar helaas geen evenementen in het land worden georganiseerd. Daarom heeft de Europese Reanimatie Raad (ERC) het initiatief genomen om 16 oktober 2020 vooral via social media aandacht te vragen voor reanimatie door omstanders. Wij sluiten ons daar graag bij aan.

Volg ons op Instagram en Facebook (@worldrestartaheartnl).

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70 procent van gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvindt. Leer daarom reanimeren en red levens. Jij maakt het verschil!

Kom ook in actie!

Help ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken.
Wat kun je zelf doen om aandacht te geven aan reanimatie deze dag?

Leer reanimeren

Weet wat je moet doen bij een circulatiestilstand. Volg een cursus.

Hoe moet je reanimeren?

We leggen het stap voor stap uit en laten het zien in video’s.

Downloads

Download poster
Download flyer
World Restart A Heart
Download afbeelding