World Restart A Heart Day
16 oktober 2021

Iedereen op de wereld kan een leven redden

Kies afbeelding..

#WorldRestartAHeart

Doe ook mee! Wereldwijd staat deze dag in het teken van reanimatie.

World Restart A Heart Day

Op World Restart A Heart Day vragen wij aandacht voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand.

Ieder jaar op 16 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan World Restart A Heart Day. Instellingen en bedrijven in heel Nederland organiseren op deze dag activiteiten, zoals reanimatiedemo’s door de ambulancedienst en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken.

Dit jaar staat in het teken van de overlevers. Met de hashtag #CPRSavedMyLife worden online verhalen verzameld van mensen die door de inzet van burgerhulpverleners er nu nog zijn.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan deze dag. Dit kan via social media of door een ander initiatief te organiseren. Dit kan klein zijn voor alleen uw familie en vrienden, uw buurt tot initiatieven van organisaties in de regio. Ook natuurlijk afhankelijk van wat de coronamaatregelen toelaten.

Volg ons ook op Instagram en Facebook (@worldrestartaheartnl).

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70 procent van gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvindt. Leer daarom reanimeren en red levens. Jij maakt het verschil!

Leer reanimeren

Weet wat je moet doen bij een circulatiestilstand. Volg een cursus.

Hoe moet je reanimeren?

We leggen het stap voor stap uit en laten het zien in video’s.

Downloads