World Restart A Heart Day
16 oktober 2022

IEDEREEN op de wereld kan een leven REDDEN

Kies afbeelding..

World Restart A Heart Day (WRAHD)

Wereldwijd wordt ieder jaar op 16 oktober deze dag georganiseerd. Dit jaar staat de World Restart A Heart Day in het teken van ‘Reanimatie – Iedereen verdient een kans’.

Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand. Omstanders zijn sneller ter plaatse dan de hulpdiensten. Door sneller te beginnen met reanimeren, kunnen meer levens gered worden!

Activiteiten World Restart a Heart Day

We willen dat steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om te leren reanimeren en weten hoe een AED gebruikt wordt.

Ook in Nederland organiseren instellingen en bedrijven op of rond deze dag activiteiten, zoals reanimatiedemo’s en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken.

Wij hebben alle geplande activiteiten bij elkaar verzameld. Eenvoudig is te zien waar een activiteit gepland staat en waar dit plaatsvindt.

Kom ook in actie voor World Restart A Heart Day

Ook jullie kunnen een bijdrage leveren aan deze dag. Dit kan door een activiteit gericht op reanimatie te organiseren. Doet bijv. jullie instelling, bedrijf of buurt mee? Laat het ons weten. Wij plaatsen alle activiteiten op onze website.

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70% van de gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvinden. Leer daarom reanimeren en red levens. Jij maakt het verschil!

Verhalen van mensen gered door omstanders

Wij hebben verhalen verzameld van mensen die nog leven door de inzet van burgerhulpverleners en omstanders.

Foto Hans Rhebok
Hans Rhebok

Zoals het verhaal van Hans Rhebok.

Ga naar de pagina ‘Ik ben gereanimeerd’ en lees de verhalen van Hans, Willie, Patricia en Erik.

Poster of Flyer

Download hier de poster of de flyer van de World Restart a Heart Day 2022. Print de poster of flyer uit, hang deze op of deel ze uit. Of deel de digitale bestanden via e-mail of sociale media. Help ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken!