Kies afbeelding..

World First Aid Day

Op World First Aid Day geven diverse verenigingen voorlichtingen of organiseren EHBO-cursussen. Het motto is dat ‘iedereen eerste hulp kan leren’.

‘Wereld Eerste Hulp Dag’, zaterdag 12 september 2020

Het doel van deze dag is het bewustzijn vergroten over hoe eerste hulp letsel kan voorkomen en levens kan redden in het dagelijkse leven en in crisissituaties. Ook gaat het om eerste hulp meer toegankelijk te maken. Evenementen en activiteiten op deze dag richten zich vooral op het geven van voorlichting over hoe eerste hulp te verlenen.

Ook Nederland besteedt aandacht aan deze dag. Zo zijn er diverse verenigingen die voorlichtingen geven of EHBO-cursussen organiseren. Het motto is dat ‘iedereen eerste hulp kan leren’ (en dat eigenlijk ook zou moeten doen). Want niet alleen kunnen we het leren, we kunnen het ook allemaal plotseling eens nodig hebben.

Wereld Eerste Hulp Dag is in 2000 door de internationale Federatie van het Rode Kruis- en Rode halve maanverenigingen in het leven geroepen en wordt jaarlijks gehouden.

Elk jaar kiest de organisatie een nieuw wereldwijd thema. Deelnemende verenigingen organiseren evenementen volgens het thema van dat jaar.

Deze dag noemt men ook wel ‘Wereld EHBO Dag’.